Reli

Konferencián jártunk 3. - EASR 2019

2019. július 13. - Reliadmin

2019 június 25 és 29 között került megrendezésre az EASR (European Association for the Study of Religions) éves konferenciája. A helyszín Észtország egyetemvárosa, Tartu volt, a fő téma pedig a Religion – Continuations and Disruptions címet kapta. 

Tartu Észtország második legnagyobb városa, egyben tudományos és kulturális központja is. Itt található ugyancsak az ország legrégebbi egyeteme, melyet 1632-ben alapítottak. Népessége 95 ezer fő körül mozog.

A konferencián több, mint 600 fő vett részt, így igencsak gazdag volt az előadások és a bemutatott témák palettája. Ezt a leginkább talán úgy lehet jól érzekeltetni, ha bepillantunk a szekciók listájába, melyet itt tehetünk meg: https://www.conftool.com/easr2019/index.php?page=browseSessions&cols=4&mode=table.

A nyitóünnepség és néhány keynote előadás megtekinthető ezen a linken (angol nyelven): https://www.youtube.com/playlist?list=PLEdTKsq-dX2r6ubVflJye2aexYlKDey-G. A keynote előadásokat a következő előadók tartották:

  • Michael Stausberg
  • Zvi Bekerman
  • David Thurfjell
  • Lotte Tarkka
  • Sonja Luehrmann
  • Timothy Insoll.

A konferencia a színvonalas programok és előadások mellett remek ételekkel, kulturális programokkal és diszkóval  is készült a résztvevők számára. Ezen kívül lehetőségett biztosított előzetes jelentkezés útján egy-egy kiválasztott fiatal, pályakezdő kutatónak, hogy eltölthessen egy közös ebédet egy már elismert kutatóval és megoszthassa vele kérdéseit, kutatási témáját és jövőbeli terveit.

Végezetül pedig összeállítottunk egy rövid kis képgalériát Tarturól és a konferenciáról, mely alább megtekinthető.

 

 

- Barcsa Krisztina 

Ha tetszett a cikk, ajánld ismerőseidnek vagy kövess minket Facebookon, hogy ne maradj le az újabb izgalmas témákról és bejegyzésekről!

 

Források

A bejegyzés trackback címe:

https://reli.blog.hu/api/trackback/id/tr6914942708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása