Reli

Kortárs vallási és spirituális mozgalmak 1. - Hold Templom

2018. december 05. - Reliadmin

A mai cikkünkkel szeretnénk egy olyan új sorozatot elindítani, amelynek célja, hogy bemutassa azokat a vallási és spirituális irányzatokat, amelyek a kortás világban léteznek és működnek. Azonban az eddigiektől eltérően nem csak nyomtatott és internetes forrásokból tájékozódva tesszük ezt meg, hanem személyek bevonásával: megkérdezve az adott irányzat vezetőit, alapítóit vagy képviselőit. Olyan rövid, írásban vagy szóban készült interjúkat szeretnénk közölni "Kortárs vallási és spirituális mozgalmak" című sorozatunkban, amelyek bepillantást engednek az adott irányzat születésébe, működésébe vagy néhány, a laikus szem és fül számára ismeretlen fogalom letisztázásába. 

Az első cikkben a Hold Templomot mutatjuk be. A Hold Templom alapítójával és vezetőjével, Lunával készítettünk írásos interjút, melyet változtatások nélkül közlünk.

 

K: Kiktől és hogyan sajátítottad el azt a misztikus tudást, amit igyekszel másoknak is továbbadni és közvetíteni?

L: Kathy Jones a neve annak az angol hölgynek, aki az ősi tudást felélesztette, ápolta, és továbbadta. Tette ezt a 2000-es évek elején, mára már nyugdíjba vonult. Mostanra a képzés nemzetközi lett, így az angliai képzésre is járnak, Amerikától Finnországig mindenhonnan. Magyarok közül csak három emberről tudok, aki elvégzett angol képzést.

 

K: Mit jelent pontosabban, hogy  Cerridwen kelta istennő Nővére vagy? Hogyan zajlott a beavatás?

L: Ahhoz, hogy egy istennő „nővére” legyen valaki, az kell, hogy alapszintű oktatásban részesüljön, vagyis legalább egy évet elvégezzen a képzésből, és részt vegyen a beavatáson. Nagyon sok istennő van, és minden istennőnek más az energiája. Cerridwen több ezer éves kelta istennő, ő leginkább a mélyebb tudást, a halál és a túlvilág misztériumát képviseli. Egy beavatás mindig természeti környezetben zajlik, mint minden természeti beavatás. Az enyém Walesben volt. A részletei viszont titkosak, mint ahogy ez a tudás elzárt és titkos volt mindig is. 

 

K: Mi indított arra, hogy hazai környezetben elkezdd továbbadni az ismereteidet és közösséget építs?

L: Azt látom, hogy nagyon sok a reményt vesztett ember, aki csalódott a vallásban. Én hiszem, hogy a hit hegyeket mozgat meg, és jobbá teszi egy ember életét, de nem mindig intézményes formában, vagyis kevés a templomba járó, és aki oda jár, sem hisz feltétel nélkül. Úgy éreztem, hogy kell valami más, ami megszólítja az embereket, amiről tudom, hogy hat, és visszaállítja a hitet. Ez a belső elhivatás vezetett el engem idáig.

 

K: Rendelkezik-e a Hold Templom állandó közösséggel, akik rendszeresen jelen vannak a különböző programokon? Ha igen kb. hány főből áll?

L: Sok ember vesz részt rendszeresen programokon. Olyan ez, mint egy „keltető”. Amikor megerősödnek, „felnőnek”, akkor szárnyra kapnak és kirepülnek, az erő és a tudás birtokában, tehát a közösség tagjai jórészt cserélődnek.  

 

K: Az oldaladon írtad, hogy egy jelenésnek köszönhetően indultál el ezen az úton. Esetleg elmesélnéd nekünk ezt a jelenést?

L: Egy „jelenés” mindig bensőséges dolog, és teljes egészében még a családom sem ismeri. Annyit árulhatok el róla, hogy Szűz Máriával kapcsolatos. Nem részesültem vallásos neveltetésben, és nem is tudtam, hogy ő kicsoda. Későbbi tudakozódásom derítette ezt ki.

Felmerült bennem a kérdés, hogy miért pont engem választott ki arra, hogy kapcsolatot teremtsen, hiszen annyi hívő van, akit felkereshetett volna? Mindenesetre egy időre azt hittem, hogy megbolondultam, amit megcáfolt az a határtalan nyugalom és béke, ami utána hosszú időre elöntött.

Volt egy korábbi kapcsolódásom is vele, mert gyerekkoromban sokat énekeltem templomokban. A tihanyi apátságban énekeltük a kórussal Kodály Ave Maria című művét, ami könyörgés Máriához. Biztosra veszem, így visszatekintve, hogy Mária ott volt, és hallgatta az emberek imáit, mert ragyogott a templom az isteni fénytől.

 

K: Szintén a honlapodon böngészve láttuk, hogy nagyon erőteljesen hangsúlyozod a gyógyítás fontosságát és a szolgáltatásaid is elsődlegesen mások gyógyulásában segítenek. Mit gondolsz, miért kiemelten fontos a mai korban a gyógyulás motívuma?

L: A mai világban lelkileg betegek az emberek. Nem a saját hibájukból, hanem bekerülnek egy olyan „mátrixba”, ami elszívja a lelküket, ha nem elég erősek. Nagyon erős „ördögi” energiák uralják a világot. A mobiltelefon, a Valóvilág, a média, az emberi kapcsolatok hiánya és elcsökevényesedése, a szerelem nélküli szex, a pénz imádata megbetegíti a lelket. Halott ételek fogyasztása, mint a McDonalds lánc ételei például, az alkohol, a kábítószer, a plázák stb. Az emberek lelkének gyógyulásával történhet meg a test gyógyulása. Erdőbe kellene járni, nem pedig plázába, tartani a kapcsolatot a családdal, megőrizni az emberi kapcsolatokat. Ennek a kornak ez a betegsége, de gyógyítható.

 

K: Körülbelül mióta működik a Hold Templom, mikor alapítottad? Illetve ha írnál nekünk pár szót az alapítás történetéről is, azt megköszönnénk.

L: 2013-tól működik a Hold Templom. Alapítási történetéről nem lehet sokat mondani, mert először egy kertes házban működtünk, aztán egy pici garázs-stúdióban, most pedig egy lakásban. Az alapítás leginkább a honlap elkészültével történt meg, hiszen ebben a világban nagyon sok minden virtuálisan működik. A Hold Templom nem egy hagyományos templom. Sokkal inkább egy olyan közösség, ahol mély szeretet és kapcsolódás van az emberek között. És jelen van a vallás, az Égi Erők tisztelete.

 

K: Végezetül a boszorkány iskoláról szeretnénk érdeklődni pár kérdésben. Hány fős csoportokban zajlik az oktatás?

L: Az oktatás kb. 10 fős csoportokban zajlik. Mivel nagyon mély a folyamat, így tudok mindenkivel kapcsolatot teremteni, odafigyelni, amire nagy szükség van.

 

K: Láttuk, hogy több spirálból épül fel a teljes, 3 éves képzés. Sokan jutnak el a legmagasabb spirálig és válnak Hollóasszonnyá? Mennyire nehéz tovább lépni az első spirálról a következő szintekre?

L: A képzés arról szól, hogy mennyire tud és hajlandó megtisztulni valaki, elengedni a lelki sebeit, hajlandó változni, átengedni magát az isteni akaratnak, ami formálja a sorsát. Az alázat, a megengedés, az elengedés nagyon nehéz. Hiszen nagyon szeretünk ragaszkodni dolgokhoz, még ha tudjuk is, hogy rossz.

A HollóAsszony képzés csak idén indul, hiszen nekem is meg kellett érnem rá, én is folyamatosan tanulok, de természetesen sokkal kevesebb az ezen résztvevők száma, mint akik elkezdik az első spirált. 

Nem mindenki útja ez, hanem azoké, akik tényleg nagyon erősek, hajlandók a kezükbe venni a sorsukat, és szeretnének változtatni az életükön, és a világon.

 

K: Utolsó kérdésünk pedig, hogy láttuk, online is elérhetőek tanfolyamaid. Nem tartasz tőle, hogy a személyes jelenlét hiánya esetleg negatív módon befolyásolja a tudás átadását és elsajátítását?

L: Pontosan ezért nem támogatom túlzottan ezt a képzési formát, de mivel én Angliában tanulok, és nem tudok minden alkalommal eljutni a kinti csoportba, ezért én is így képzem magam. Az online képzésen is van személyes jelenlét, csak kevesebb, a kilenc helyett három. Ha valaki külföldön él, nem is tudja másképpen megoldani a dolgot. Az online képzésnél is van személyes kontaktus, hiszen beszélünk egymással online formában.

Úgy gondolom, hogy a kevés is jobb annál, mint a semmi. Ha csak egy mondat van, ami megérint, már attól elkezdhet változni minden.

 

Ezúton is köszönjük Lunának, hogy rendelkezésünkre állt!

- Fülöp Tiffany, Barcsa Krisztina

 

Ha tetszett a cikk, segítsd munkánkat egy megosztással vagy kövess minket Facebookon, hogy ne maradj le az újabb izgalmas témákról és bejegyzésekről!

A bejegyzés trackback címe:

https://reli.blog.hu/api/trackback/id/tr614434726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása