Reli

A Notre-Dame-székesegyház története képekben

2019. április 17. - Reliadmin

Rengeteg helyen olvashatunk arról a napokban történt tragédiáról, amely nem csak a keresztény közösséget, de mondhatjuk talán, hogy egész Európát megrázta. A Notre-Dame-székesegyházban kitört tűzvész hírétől hangos most a média: vannak, akik apokaliptikus jelet látnak benne, vannak, akik csak megrendült szótlansággal tudnak reagálni a történtekre, vannak, akik imára szólítanak fel, és nem utolsó sorban rengetegen indítottak gyűjtéseket, anyagi segítségnyújtást a leégett tetőszerkezet újraépítésének megkönnyítése érdekében.

Talán elmondhatjuk; egyfajta nemzetközi gyászfolyamat részeseivé váltak most többen is az eset kapcsán. Ebbe a közösségi gyászba szeretnénk most mi is bekapcsolódni, és egy olyan gyűjteményt ajánlani, amely a székesegyház történetét meséli el képekben a kezdetektől egészen a mostani tűzvészig.

A galéria ezen a linken érhető el: https://www.cnet.com/pictures/visual-history-notre-dame/

 

- Barcsa Krisztina

 

Ha tetszett a cikk, ajánld ismerőseidnek vagy kövess minket Facebookon, hogy ne maradj le az újabb izgalmas témákról és bejegyzésekről!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reli.blog.hu/api/trackback/id/tr514771060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása