Reli

Konferencián jártunk 2. - II. Interdiszciplináris Vallástudományi Hallgatói Konferencia

2019. május 29. - Reliadmin

Ezúttal azonban nem csak részt vettünk a konferencián, de többen szervezőkként is közreműködtünk a blog szerzőcsapatából. Körülbelül másfél héttel ezelőtt, május 18-án került megrendezésre a II. Interdiszciplináris Vallástudományi Hallgatói Konferencia Szegeden, a szegedi Vallástudományi Tanszék szervezésében.

Az I. Interdiszciplináris Vallástudományi Hallgatói Konferenciát még 2018 áprilisában azzal a céllal hívta életre az ELTE Vallástudományi Tanszékének Hallgatói Képviselete, hogy minden évben rendszeresen, de változó helyszínen a vallástudománnyal vagy annak segédtudományaival foglalkozó hallgatók és fiatal kutatók számára fórumot biztosítson aktuális kutatási témáik bemutatására. 

Az idei konferencián rengeteg témában hallhattunk előadásokat két, párhuzamos szekcióra bontva - és ami kiemelkedő, hogy nem csupán valláskutatók színesítették az előadók palettáját. Sokan érkeztek más tudományterületekről vallástudományi témát bemutatva az interdiszciplinaritás jegyében. A konferencián olyan témákban születtek előadások, mint az új vallási mozgalmak témaköre, vallás és popkultúra, iszlám, zsidóság, rítusok és régészet, vallás az irodalomban, vallásfilozófia, valláspszichológia és végül, de nem utolsó sorban a legtöbb előadást a kereszténység vonatkozásában hallhattuk. Összesen körülbelül 30-40 fő vett részt előadókkal és hallgatósággal együtt. A színvonalas nyitóbeszédet az SZTE BTTK dékánjának, Prof. Dr. Gyenge Zoltánnak köszönhettük, a szintén emlékezetes záróbeszéd pedig Prof. Dr. Dr. Máté-Tóth András DSc, a szegedi vallástudomány tanszékvezetőjének nevét dicséri.

További képek megtekintéséhez kattintson a galériára!


Az elhangzott előadások absztrakjait itt olvashatják el az érdeklődők, a konferencia programja pedig itt érhető el.

Összességében talán nem túlzás azt mondani, hogy egy igen jó hangulatú, és hallgatói konferenciák tekintetében igen színvonalas eseményt sikerült életre hívni, amely aligha valósulhatott volna meg az előadók, a hallgatóság és a szervezők részvétele és munkája nélkül. Ezúton is külön köszönet mindannyiuknak!

- Barcsa Krisztina

Ha tetszett a cikk, ajánld ismerőseidnek vagy kövess minket Facebookon, hogy ne maradj le az újabb izgalmas témákról és bejegyzésekről!

A bejegyzés trackback címe:

https://reli.blog.hu/api/trackback/id/tr1714868006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása